-
Par benonesinu le 22 Octobre 2018 à 18:30
Asa cum toate insulele au reflexe in apele ce le inconjoara, toate cantecele lui Benone Sinulescu, adunate in colectia aniversara, de incalculabila valoare, au oglindiri in marea apa limpede a marii muzici, fermecatoare, vitala pentru viata sufleteasca a romanilor care, de mai bine de o jumatate de secol isi hranesc inima nu numai cu melodiile acestor cantece, ci si cu versurile lor preschimbate din trairi umane, in cuvinte poetice ce slavesc dragostea, bucuria, viata, dar provoaca si culpabilitate la durere si nefericire. Colectia aniversara de cantece interpretate de Benone Sinulescu este un manunchi in care se reflecta lirismul maxim al marelui sau tezaur de cantece. Prin Benone Sinulescu, de-a lungul carierei sale artistice, cantecul a avut si mentinut forma demna de muzica, a valoarei maxime. Daca rostim in mod adevarat un nume mare in muzica folclorica romaneasca, in istoria muzicii folclorice, credo-ul majoritatii romanilor este ca numele-i Benone Sinulescu. Lui, poporul roman ii decerneaza misia de purtator al sentimentelor sale, ceea ce ii laureaza deopotriva tamplele, inima si glasul.
Concertele lui Benone Sinulescu
In 1956, la varsta de 18 ani a inregistrat la radio piesele: Straina mamei, straina, La Lenuta sub cerdac si In muntii Buzaului. Au urmat concerte in tara si in strainatate, cele mai mari succese inregistrandu-le cu ansamblul Ciocarlia. Nea Beni, asa cum i se mai spune, a cantat si in fata unor presedinti de stat, precum Hrusciov, Brejnev, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu si altii. Dupa 1989, incepe o colaborare muzicala cu baietii de la Ro-Mania, avand mare succes in muzica etno cu piesele Radu mamii si Crasmarita din Buzau, precum si cu editarea altor cantece precum: Dulce-i vinul, Lasa-ma sa beau, Hai sa ciocnim, paharul plin.
Atins, in mod ireversibil, de microbul etno-dance, Benone Sinulescu scoate pe piata, in anul 2002, cu sprijinul Cat Music Media Services si al celor de la United Media Group, albumul Roata Vietii.Pentru acest material discografic, artistul primeste la sfarsitul anului 2002 Discul de Aur pentru vanzari exceptionale. Un alt premiu a fost cel obtinut tot in anul 2002 in cadrul Galelor RBA (Premiul pentru intreaga activitate). Benone Sinulescu se mai poate mandri cu o realizare, si anume ca este primul cantaret de muzica populara al carui videoclip este difuzat pe postul MTV.
Totul despre Benone Sinulescu
E uimitor cata energie are maestrul Benone Sinulescu! E argint viu, e vijelie, acopera scena, o cutreiera, o trepideaza. Necrezut de sprinten, plin de viata, de voiosie, maestrul Benone Sinulescu intr-un spectacol, azi parca mai debordant ca in prima tinerete, aplica un adevarat exercitiu de gimnastica spectatorilor, care trebuie sa intoarca alert capul dintr-o parte in alta spre a-i urmari iuresul miscarilor scenice. E un artist cu o varsta fara ani. Acesta-i maestrul Benone Sinulescu, martor si aliat de o viata al trairilor blanzi, frumoase, cinstite si placute ale neamului sau, ascultator in toate starile sale sufletesti, al cantecului bland, frumos, cinstit si placut pe care l-a cantat cu dragoste Benone Sinulescu, niciodata ca altcineva, ci numai si numai ca Benone Sinulescu. Nu iese in scena sa mimeze muzica, iese in scena sa o cante si nu se tintuieste ca o statuie fara duh in locul careia vorbeste istoria, ci freamata pe toate aschiile scandurei scenei.
Cariera lui Benone Sinulescu
Dupa ce a absolvit Scoala Tehnica din Buzau, Benone Sinulescu a venit in Bucuresti unde a dat examen la Scoala Speciala de Muzica. Din pacate, din cauza unei incurcaturi nu a intrat de prima data. Simpatia de care se bucura Benone Sinulescu era de nedescris. Oamenii il asteptau ca pe painea calda sa vina in orasul lor. Tot in acea perioada au inceput sa apara si concertele de peste hotare. Impreuna cu ansamblul Ciocarlia, Benone Sinulescu a fost intr-un turneu la Moscova sustinand cateva concerte pe scena Balsoi Teatr. viziteaza
Benone Sinulescu - o cariera minunata
Muzica ofera avantaje si beneficii multiple indiferent de genul acesteia, oferind o stare de bine accentuata. Pe de alta parte, dupa efectuarea unor studii, putem spune ca s-a descoperit faptul ca muzica poate ajuta si in ceea ce priveste controlul obezitatii. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca muzica te poate ajuta sa mananci mai putin, oferind in acest sens o senzatie de saturatie. Cu siguranta si dumneavoastra aveti un gen de muzica preferat, iar in momentul in care ascultati muzica preferata, va simtiti mai bine si va schimbati starea de spirit. In aceste conditii, printre beneficiile muzicii putem aminti si faptul ca va face mai feritic, ceea ce inseamna ca este recomandat sa ascultati muzica prefera la servici sau acasa. Facand acest lucru veti descoperi beneficii multiple in acest sens, si va veti bucura de tot ceea ce ofera muzica. Benone Sinulescu participa la foarte multe concerte, avand chiar si un festival de muzica ce poarta numele sau. In aceste conditii, vedem ca acest artist este foarte apreciat in randul oamenilor din tara, dar si de peste hotare, participand foarte multe persoane la concertele sale. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca piesele acestui artist sunt foare indragite si au o notorietate aparte in ceea ce priveste muzica romaneasca.
Dintre duetele amintite, cel alaturi de la fel de celebra Irina Loghin este cel mai reusit, lasand publicului numeroase amintiri placute. Muzica populara contemporana promoveaza un stil vocal emfatic, nu arareori interesat de asemenea figuri tehnice. Uneori, cantaretii practica si fluieratul artistic (exista adevarati virtuozi in aceasta tehnica). Instrumentistii sunt organizati in tarafuri, ansambluri sau orchestre; improvizatia se produce la mai multe niveluri (de exemplu, gradul de spontaneitate al executiei la tambal este foarte mare, rolul fiind delimitat similar cu sustinerea ritmica in orchestra baroca de catre basul continuu), intre care improvizatia solistica are o pondere variabila in functie de prezenta unui cantaret (situatia este similara cu cea din jazz). Cele mai multe instrumente soliste sunt monofonice (nu pot produce sau nu practica interpretarea pe mai multe voci), intre care: vioara, mandolina (mai rar), bouzouki, clarinetul, taragotul, specii diverse de flaute si fluiere, saxofonul (alto sau tenor), naiul, trompeta s.a.
Este indicat sa cautati informatii despre repertoriu Benone Sinulescu in cazul in care veti dori sa aflati detalii despre muzica cantata de acest artist. Despre zecile de piese pe care le-a scris si le-a cantat acest artist, putem spune ca sunt foarte apreciate in randul romanilor, datorita calitatilor oferite. In acest sens, putem spune despre Benone Sinulescu ca este un artist foarte apreciat in randul poporului, atat de catre persoanele in varsta, cat si de tineri. In acest sens, putem adauga ca specifice pentru muzica populara sunt si diferite tipuri de instrumente. In acest sens, putem aminti instrumentele de suflat, printre care putem include, buciumul, cavalul, naiul, taragotul, trisca, trombonul, trompeta, fluierul sau cimpoiul. In ceea ce privesc instrumentele cu coarda, putem aminti de violoncel, cobza, contrabas, vioara, tambal iar de percutie este toba. Acestea sunt principalele instrumente prin care se face auzita muzica populara. In tara noastra exista foarte multi interpreti de muzica populara foarte apreciati, printre care putem aminti si de Benone Sinulescu. In acest sens, putem spune despre acest artist ca este foarte apreciat si ca urmare a faptului ca a abordat si o muzica etno odata cu trecerea anilor. Daca veti dori sa aveti parte de un show minunat si de o petrecere reusita este indicat sa optati pentru muzica populara.
votre commentaire
Suivre le flux RSS des articles de cette rubrique
Suivre le flux RSS des commentaires de cette rubrique